Formula 1

Lewis Hamilton castiga in Canada prin penalizarea controversata a lui Sebastian Vettel

Sursă foto: https://twitter.com/ausgrandprix

Ferrari a ratat prima victorie din 2019 in urma unei decizii a comisarilor de cursa, dupa ce Sebastian Vettel s-a considerat ca l-a pus in pericol pe Lewis Hamilton printr-o manevra in timpul curse.

Plecat din pole position, Sebastian Vettel a condus mare parte din cursa, dar dupa singura oprire la boxe a inceput sa piarda teren in fata lui Lewis Hamilton.

Pus sub presiune, Vettel a ratat franarea intr-o sicana in turul 48 din cele 70 programate si la revenirea pe trasa ideala a iesit chiar in fata lui Hamilton. Cei doi au fost aproape de coliziune, una evitata in ultimul moment. 

Comisarii de cursa au intervenit si au dictat penalizarea lui Vettel cu cinci secunde, in conditiile in care pe pista diferenta la momentul sanctiunii era de 2.5 secunde.

“Nu, nu, nu. Nu la modul asta. Unde trebuia sa ma duc? E o minune ca n-am intrat in zid”, a exclamat Vettel prin radio dupa terminarea cursei.

Vettel si-a pierdut in mod vizibil concentrarea pe final si a pierdut mai mult timp, mentinandu-si la limita locul doi in fata coechipierului Charles Leclerc.

Dupa cursa, nervos, Vettel nu s-a mai prezentat la interviurile televizate si nici nu s-a mai prezentat pe podiumul de premiere, o situatie pe care n-am mai vazut-o in istoria recenta a Marelui Circ.

Ordinea la finalul cursei de la Montreal: 1 Hamilton; 2 Vettel; 3 Leclerc; 4 Bottas; 5 Verstappen; 6 Ricciardo; 7 Hulkenberg; 8 Gasly; 9 Stroll; 10 Kvyat.



Lewis Hamilton castiga in Canada prin penalizarea controversata a lui Sebastian Vettel