Formula 1

Lewis Hamilton castiga cursa 1000 din Formula 1. E noul lider la general!

Sursă foto: https://twitter.com/ausgrandprix

Pilotul britanic Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Chinei de la Shanghai, cursa cu numarul 1000 din istoria competitiei.

Hamilton a pornit al doilea din grila, dar imediat dupa start l-a depasit pe coechipierul sau Valtteri Bottas si n-a mai cedat prima pozitie pana la final.

Bottas a completat dubla pentru Mercedes in China, confirmand dominatia aproape totala a echipei germane in acest sezon.

Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel de la Ferrari, pilot care nu doar ca n-a emis nicio pretentie in duelul cu rivalii de la Mercedes, dar a avut nevoie de interventia de la boxe pentru a transa duelul intern cu Charles Leclerc.

Monegascul a pornit mai bine din grila si l-a depasit pe Vettel in primul viraj, dar ulterior i s-a cerut de la boxe sa-i permita lui Vette depasirea. Apoi, la fiecare dintre cele doua intrari la boxe lui Leclerc i-a fost intarziat pit stopul pentru a nu mai exista surprize in pista.

In cele din urma Leclerc a incheiat pe locul cinci, fiind depasit de Max Verstappen dupa al doilea pit stop.

Punctul bonus acordat celui mai rapid pilot din cursa a fost obtinut de francezul Pierre Gasly, al saselea in ierarhia cursei.

Lewis Hamilton ajunge la victoria cu numarul 75 din cariera si mai are nevoie de 16 succese pentru a-l egala pe Michael Schumacher.

"Nu a fost cel mai bun weekend. Startul a fost insa foarte bun si apoi n-am mai avut nicio problema. Strategia a jucat un rol important in toate cele trei curse de pana acum. Nu stiu cum va arata urmatoarea cursa", a spus Hamilton dupa cursa.

Hamilton este noul lider al clasamentului pilotilor, cu sase puncte in fata lui Bottas.

Ordinea la finalul cursei din China: 1 Hamilton; 2 Bottas; 3 Vettel; 4 Verstappen; 5 Leclerc; 6 Gasly; 7 Ricciardo; 8 Perez; 9 Raikkonen; 10 Albon


Lewis Hamilton castiga cursa 1000 din Formula 1. E noul lider la general!