Formula 1

Lewis Hamilton, campion mondial in Formula 1 pentru a patra oara

Sursă foto: twitter.com

Pilotul britanic Lewis Hamilton si-a adjudecat titlul mondial al sezonului in Formula 1 dupa locul noua ocupat in Marele Premiu al Mexicului. Clasamentul actualizat cu Hamilton campion mondial.

Hamilton avea nevoie de un loc in primii cinci in conditiile in care Vettel ar fi castigat cursa, dar cum germanul de la Ferrari a incheiat doar pe patru pentru Hamilton a fost suficient acest loc noua in vederea obtinerea unui nou titlu mondial.

Cursa din Mexic a fost castigata de olandezul Max Verstappen (Red Bull), care a condus din primul viraj al celui dintai tur si pana la final. Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (Mercedes) si Kimi Raikkonen (Ferrari).

Startul cursei

A 50-a plecare din pole position nu l-a ajutat prea mult pe Vettel, pilot depasit in primul viraj de Verstappen si apoi de Hamilton. Mai intai Verstappen l-a atins pe Vettel in eleronul fata, iar apoi germanul l-a lovit in roata dreapta spate pe britanic cauzandu-i acestuia o pana.

Hamilton a fost nevoit sa intre la boxe, la fel si Vettel pentru a schimbat “nasul” monopostului, astfel ca cei doi rivali in lupta pentru titlu s-au vazut aruncati la coada plutonului.

Abandonul lui Hartley de la Toro Rosso in turul 32 din cele 71 programate a reprezentat un moment decisiv in economia cursei. Primii patru clasati nu schimbasera pneurile de la start pana in acel moment si introducerea unui Safety Car Virtual s-a dovedit decisiva pentru pastrarea ierarhiei.

Verstappen, Bottas si Raikkonen au schimbat si au ramas pe pozitiile lor. Vettel a mizat pe ultra softuri pentru ultima parte a cursei, dar diferentele create s-au dovedit prea mari pentru a recupera mai sus de locul al patrulea.

Hamilton s-a dovedit extrem de rapid pe ultima parte a cursei si in final a incheiat pe noua dupa un duel intens cu Alonso la limita regulamentului.

Un loc noua care ii aduce titlul mondial lui Hamilton cu doua curse ramase pana la finalul sezonului, intrecerile din Brazilia si Abu Dhabi avand ca miza locul doi la general disputat de Vettel si Bottas.



Lewis Hamilton, campion mondial in Formula 1 pentru a patra oara