Formula 1

Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Chinei

Campionul mondial Lewis Hamilton a obtinut, duminica, a 35-a victorie din cariera in Formula 1, dupa ce s-a impus autoritar in Marele Premiu al Chinei de la Shanghai.

Plecat din pole position, pilotul britanic de la Mercedes l-a devansat pentru mai putin de o secunda pe coechipierul sau Nico Rosberg.

Podiumul a fost completat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, acesta trecand linia de sosire la aproape 3 secunde in urma invingatorului.

Topul a fost completat de Kimi Raikkonen, celalalt pilot al Scuderiei de la Maranello, care I-a devansat pe cei doi echipieri de la Williams-Mercedes, Felipe Massa si Valtteri Bottas.

Au mai incheiat in puncte Romain Grosjean (Lotus-Renault), Felipe Nasr (Sauber-Ferrarri), Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) si Marcus Ericsson (Sauber-Ferrarri).

Pentru Hamilton, victorios a doua oara in acest sezon si a 35-a oara in cariera, succesul din China l-a facut sa-si consolideze prima pozitie in ierarhia generala a pilotilor, cu un total de 68 puncte.

Vettel este al doilea, cu 55 puncte, urmat de Rosberg, cu 51.

La constructori domina autoritar Mercedes, cu 119 puncte, nemtii fiind urmati de Ferrari, cu 79 puncte, si Williams, cu 48 puncte.

McLaren-Honda, care a terminat cursa din China pe locurile 12 si 13 prin Fernando Alonso, respectiv Jenson Button, se numara printre cele doua echipe care nu au punctat in aceste prime trei curse din 2015.

Cealalta echipa fara puncte este Manor.

Marele Premiu al Bahrainului de la Sakhir este urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1 si va avea loc peste doar sapte zile.



Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Chinei