Formula 1

Kubica revine in Formula 1 la sapte ani dupa teribilul accident de raliu

Sursă foto: twitter.com/motorlat

Polonezul Robert Kubica isi face revenirea in Formula 1 pentru echipa Renault, unde acesta va fi pilot de rezerva in sezonul 2018.

Kubica a fost la un pas de a-si pierde viata in 2011, cand a suferit un grav accident in timpul unui raliu local in Italia.

Aflat la volanul unui model Skoda Fabia, Kubica a lovit violent un cap de pot si dupa numeroase luni de internare, respectiv operatii chirurgicale, medicii au reusit sa-i salveze bratul drept.

Kubica a testat la final de 2017 pentru Williams pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, unde a reusit timpi competitivi care l-ar fi recomandat pentru un volan de titular.

Faptul ca polonezul cotat la inceputul carierei cu sanse la titlul mondial dupa rezultatele obtinute isi poate misca doar partial bratul afectat de accidentul din 2011 a contat decisiv in decizia celor de la Williams de a-i oferi doar postul de rezerva.

Rusul Sergei Sirotkin si canadianul Lance Stroll, doi piloti cu valiza asa cum sunt cunoscuti in Marele Circ cei care obtin locuri prin cumpararea propriu-zisa a unui volan, vor concura in 2018 pentru gruparea britanica.

Spre exemplu, Stroll este fiul unuia dintre sponsorii echipei, iar Sirotkin aduce 15 milioane de euro la bugetul Williams, de doua ori mai mult decat a reusit sa stranga Kubica.

Sezonul 2018 de Formula 1 va debuta pe 25 martie in Australia.



Kubica revine in Formula 1 la sapte ani dupa teribilul accident de raliu