Formula 1

Istorie in Formula 1: Lewis Hamilton il egaleaza pe Michael Schumacher la numarul de victorii

Sursă foto: https://twitter.com/OptaPaolo

Pilotul britanic Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu Eifel disputat in Germania pe circuitul Nurburgring si l-a egalat pe Michael Schumacher la numarul de victorii obtinute in Formula 1.

Hamilton ajunge astfel la 91 de victorii, tot atatea cate a obtinut in cariera legendarul Michael Schumacher.

Podiumul de pe Nurburgring a fost completat de olandezul Max Verstappen (Red Bull) si de australianul Daniel Ricciardo, pilot aflat in ultimul an de contract cu Renault.

Bottas, pole position si abandon

Plecare din pole position pentru Bottas in a 11-a cursa din cele 17 programate in acest an 2020 marcat de pandemia de coronavirus.

Legendarul Nurburgring a revenit in Formula 1 dupa o absenta de sapte ani cu Grand Prix-ul Eifel, nume luat dupa regiunea din vestul Germaniei celebra pentru castelele sale medievale.

Finlandezul abandoneaza dupa 19 tururi din cele 60 programate din cauza unei probleme tehnice.

Cursa neutralizata cu Safety Car in turul 45 dupa abandonul lui Lando Norris. In acel moment Hamilton avea un avans de 12 secunde in fata lui Verstappen.

Restart cu zece tururi inaintea finalului cu Hamilton dictand ritmul in fata lui Verstappen, Ricciardo, Perez, Sainz si Leclerc.

Hamilton a condus autoritar pana la final si a incheiat cu un avans linistitor in fata lui Verstappen, dupa ce pornise in cursa de pe locul al doilea pe grila de start.

Verstappen a obtinut punctul bonus pentru cel mai rapid tur in cursa, 1:28.139.



Istorie in Formula 1: Lewis Hamilton il egaleaza pe Michael Schumacher la numarul de victorii