Formula 1

Istorie în cursa de Formula 1 de la Monte-Carlo. Charles Leclerc și-a văzut visul cu ochii

Sursă foto: https://x.com/ScuderiaFerrari

Pilotul Charles Leclerc a câștigat cursa de la Monte-Carlo și devine primul monegasc învingător pe teren propriu în Principat.

Rezulatele cursei de la Monte-Carlo

Clasamente actualizate Formula 1

 

Plecat din prima poziție a grilei de start pentru a treia oară în carieră la Monte-Carlo, Charles Leclerc a spart toate ghinioanele de până acum și a condus cursa pe întreaga întindere a celor 78 de tururi programate.

Australianul Oscar Piastri s-a clasat al doilea la volanul unui McLaren, în timp ce spaniolul Carlos Sainz, pilot aflat la ultimul sezon alături de Ferrari, a completat podiumul.

O cursă care a avut parte o întrerupere de 45 de minute după un acroșaj masiv petrecut în primele viraje și care a implicat trei monoposturi.

Kevin Magnussen de la Haas s-a acroșat cu Sergio Perez de la Red Bull, un incident în care a mai fost implicat și Nico Hulkenberg ca victimă colaterală.

La intrarea în tunel Pierre Gasly s-a luat pe roți cu Esteban Ocon, coechipierul său de la Alpine, acesta din urmă fiind nevoit să abandoneze.

După 45 de minute cursa a fost reluată cu start de pe grilă, iar Leclerc a impus ritmul în fruntea plutonul, până la final totul jucându-se la strategia de păstrare a pneurilor.

Primii patru clasați, Leclerc, Piastri, Sainz și Lando Norris au schimbat pe steag roșu și au mers pe varianta Hard a pneurilor până la final.

Singurii careu au schimbat din grupul de frunte în timpul cursei, pe verde, au fost Max Verstappen și Lewis Hamilton, dar această strategie nu a influențat cu nimic ordinea la final.

Pentru Charles Leclerc este prima victorie din carieră în cursa de casă de la Monte-Carlo, echipierul de la Ferrari fiind întâmpinat cu urale din partea spectatorilor monegasci și a fanilor Ferrari.

O echipă care bifează a doua victorie din 2024 și care se apropie de Red Bull, echipa aflată în fruntea ierarhiei constructorilor.

Cel mai bun rezultat al lui Leclerc la Monte-Carlo până anul acesta fusese un loc patru, în pofida a două plecări din pole position.

Următoarea cursă din Formula 1 va avea loc peste ocean, la Montreal în Canada, pe 9 iunie.Istorie în cursa de Formula 1 de la Monte-Carlo. Charles Leclerc și-a văzut visul cu ochii