Formula 1

Inlocuitor cu nume pentru Grosjean la a doua cursa din Bahrain

Sursă foto: https://twitter.com/Polepositionweb/

Pilotul francez Romain Grosjean nu va putea concura pentru echipa Haas F1 in a doua cursa programata pe circuitul Sakhir, varianta scurta a traseului din Bahrain.

Oficialii echipei americane au anuntat ca brazilianul Pietro Fittipaldi il va inlocui pe Grosjean in cursa programata al finalul acestei saptamani.

In varsta de 24 ani, Pietro Fittipaldi este nepotul legendarului Emerson Fittipaldi, campion mondial in Formula 1 in doua randuri, 1972 si 1974.

Pietro Fittipaldi a mai concurat pana acum in seria americana IndyCar, avand drept rezultat etalon un loc 9 pe circuitul clasic de la Portland, si in Campionatul German de Turisme (DTM), unde a avut o clasare pe locul cinci la Misano Adriatico.

Ultima oara Pietro Fittipaldi a concurat in Formula 3 asiatica, clasandu-se pe cinci la finalul sezonului dupa un podium in 15 curse.

Romain Grosjean a suferit mai multe arsuri la nivelul membrelor in urma accidentului petrecut in Marele Premiu al Bahrainului.

Pilotul francez a lovit la 220 km/h barierele de protectie in urma unei ciocniri cu rusul Daniil Kvyat.

In urma impactului violent monopostul Haas pilotat de Grosjean s-a rupt in doua de la jumatate si s-a transformat intr-o minge de foc.

Din fericire pilotul a iesit pe propriile picioare din cockpit, declarandu-se recunoscator pentru existenta sistemului Halo de protectie a capului.



Inlocuitor cu nume pentru Grosjean la a doua cursa din Bahrain