Formula 1

Honda, subiect de ironie dupa testul lui Alonso la Indianapolis

Sursă foto: twitter.com/HondaRacingF1

Fernando Alonso a pilotat in premiera un monopost din IndyCar, miercuri, in cadrul unui test privat efectuat pe legendarul oval de 2.5 mile de la Indianapolis, unde pe 28 mai spaniolul va concura in editia cu numarul 101 a cursei de 500 mile.

Dublul campion mondial de Formula 1 a testat vreme de aproape cinci ore monopostul branduit McLaren si pus la punct de echipa lui Andretti Autosport, in realitate un sasiu Dallara motorizat de Honda.

Alonso a totalizat 110 tururi si a atins o viteza maxima de 358.166 km/h, ceea ce a atras celor de la Honda mai multe comentarii ironice pe retelele de socializare.

Motoristul japonez le ofera celor de la McLaren cele mai putin fiabile propulsoare in Formula 1, iar Alonso a abandonat de fiecare data in cele patru curse programate pana acum in sezonul curent al Marelui Circ.

Ultimele doua abandonuri au fost cauzate exclusiv de probleme la motor, iar in Rusia pilotul spaniol n-a reusit nici macar sa ajunga cu masina pe grila de start, aceasta oprindu-se in turul de incalzire.

La o adunare simpla vedem ca Alonso a parcurs in cateva ore la Indianapolis aproape numarul de tururi efectuate cu McLaren-Honda in patru curse de Formula 1, adica 137 de tururi.

De doua ori locul cinci in 2016, la Monte-Carlo si Austin, reprezinta cel mai bun rezultat obtinut de Alonso cu McLaren-Honda in Formula 1 pana acum.

Spaniolul va concura saptamana viitoare in cursa de casa de la Barcelona, dupa care va reveni in Statele Unite pentru pregatirea participarii la Indy500.



Honda, subiect de ironie dupa testul lui Alonso la Indianapolis