Formula 1

Hamilton, victorie la Silverstone in fata a 140.000 de spectatori

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Britanicul Lewis Hamilton a obtinut victoria, duminica, in Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone, o cursa in care a primit si o penalizare de 10 secunde pentru acrosajul lui Max Verstappen in debut.

Monegascul Charles Leclerc a condus cursa din turul 2 si pana in turul 50 din cele 52 de programate.

Ajuns si depasit de Hamilton, pilotul echipei Ferrari a incheiat in cele din urma in pozitia secunda, pierzand aproape patru secunde in doua tururi si jumatate.

"Avem un public fantastic aici. Sa castigi in fata lor este un vis devenit realitate", au fost primele cuvinte ale lui Hamilton.

Pentru Ferrari rezultatul obtinut de Leclerc la Silverstone egaleaza locul doi ocupat de Carlos Sainz jr. la Monte-Carlo.

“E greu sa ma bucur suta la suta. Am dat totul, dar n-a fost de ajuns in ultimele doua tururi. Felicitari pentru Lewis, a facut o treaba minunata. Echipa a lucrat incredibil. Sunt mandru de ei”, a declarat Leclerc.

Podiumul cursei de la Silverstone a fost completat de eternul locotenent Valtteri Bottas de la Mercedes, sosit la peste 11 secunde in urma invingatorului.

Au mai incheiat in puncte: Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren), Carlos Sainz jr (Ferrari), Fernando Alonso (Alpine), Lance Stroll (Aston Martin), Esteban Ocon (Alpine) si Yuki Tsunoda (AlphaTauri).



Hamilton, victorie la Silverstone in fata a 140.000 de spectatori