Formula 1

Lewis Hamilton, victorie in Bahrain. Dezastru pentru Ferrari!

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Lewis Hamilton a profitat de problemele mecanice pe care le-a avut Chales Leclerc de la Ferrari si a obtinut victoria, duminica, in Marele Premiu al Bahrainului, a doua cursa a sezonului in Formula 1.

Leclerc a plecat din pole position pentru prima data in cariera si a condus mare parte din cursa, indreptandu-se galopant spre cea dintai victorie a carierei.

Cu zece tururi inaintea finalului de cursa monopostul Ferrari a inceput sa dea semne de oboseala si avansul pe care tanarul pilot monegasc il avea in fata lui Hamilton s-a topit vazand cu ochii.

Pana la urma a devenit o formalitate pentru Hamilton sa treaca de un Leclerc handicapat din punct de vedere tehnic in duelul cu perfectiunea celor de la Mercedes.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu din Bahrain. Dezastru la Ferrari!

Ulterior pilotul de la Ferrari avea sa fie inghitit si de Valtteri Bottas, astfel ca Mercedes a bifat a doua dubla consecutiva a sezonului dupa cea din Australia, dar in ordine inversa fata de Melbourne.

In cele din urma Leclerc a obtinut in extremis clasarea pe podium printr-un joc al sansei. Cu trei tururi inaintea finalului ambele monoposturi Renault pilotate de Daniel Ricciardo si Nico Hulkenberg au iesit in acelasi timp din cursa cu probleme la motor!

Cursa a fost neutralizata cu Safety Car in pista pentru indepartarea masinilor ramase in zone periculoase, astfel ca linia de sosire a fost trecuta la pasa de piloti.

Doar asa Leclerc a scapat de atacul iminent care urma din partea olandezului Max Verstappen, pilot aflat in pozitia a patra.

Pe cinci s-a clasat Sebastian Vettel care, dupa ce a condus imediat dupa start, s-a vazut apoi depasit de Leclerc, pentru ca ulterior sa piarda locul doi in duel cu Hamilton.

Germanul a pierdut aderenta si s-a rasucit pe circuit, pentru ca imediat dupa sa piarda eleronul oferind una dintre cele mai spectaculoase imagini din Formula 1.

Ajuns pe noua in clasament, fostul campion mondial a limitat pierderile pana la final.

Punctul bonus pentru cel mai rapid tur in cursa a fost obtinut de Leclerc, marele ghinionist din Bahrain.



Lewis Hamilton, victorie in Bahrain. Dezastru pentru Ferrari!