Formula 1

Hamilton redevine lider in Formula 1 dupa victoria din Franta

Sursă foto: twitter.com/LewisHamilton

Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Frantei, o cursa pe care a controlat-o autoritar si la finalul careia a revenit pe primul loc in clasamentul pilotilor in fata lui Sebastian Vettel.

Aflat pentru a 75-a oara in cariera in pole position, Hamilton a plecat perfect din grila si a evitat incidentele din debutul cursei.

Incidente in urma carora francezii Pierre Gasly si Esteban Ocon au abandonat, iar Sebastian Vettel si Valtteri Bottas s-au acrosat retrogradand in spatele plutonului.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Frantei

In plus, Vettel a fost gasit vinovat pentru producerea incidentului si s-a ales cu o penalizare de cinci secunde.

Vettel a schimbat strategia din mers, dar n-a reusit sa urce mai sus de locul patru in cursa si in cele din urma a incheiat pe cinci, pierzand avantajul fragil pe care il avea dupa victoria din Canada.

Onoarea Ferrari a fost salvata de Kimi Raikkonen, ultimul campion mondial al Scuderiei depasindu-l pe Daniel Ricciardo pentru a incheia cursa de la Le Castellet pe ultima treapta a podiumului.

Pe pozitia secunda s-a clasat olandezul Max Verstappen dupa o cursa curata, cum rar a oferit pana acum in cariera tanarul pilot al echipei Red Bull.

Le Castellet este al 26-lea circuit diferit pe care castiga Hamilton in cariera.



Hamilton redevine lider in Formula 1 dupa victoria din Franta