Formula 1

Hamilton, pole position in Australia. Ii bate pe cei de la Ferrari cu ceasul de la gara

Sursă foto: twitter.com/f1

Campionul mondial Lewis Hamilton a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Australiei dupa un timp fabulos reusit la ultima iesire pe circuit, 1:21.164!

Pentru Hamilton este al saptelea pole reusit in Australia si al 73-lea din cariera.

"Sunt foarte incantat de turul reusit. Am fost surprins sa vad cat de rapizi sunt cei de la Ferrari, dar am reusit in final sa pun toate elementele cap la cap", a spus Hamilton.

La randul sau, Raikkonen a apreciat ca "decenta" evolutia sa din calificari si ca "mai este foarte multa treaba de facut".

"Am incercat sa franez, dar nu a functionat. Cred ca putem obtine mai mult in cursa", a spus si Vettel.

Primul tur cronometrat i-a apartinut lui Hulkenberg de la Renault, insa Raikkonen a urcat la conducere cu 1:23.096.
 
Hamilton pierdea 167 de miimi la prima sa iesire pe circuit. Ricciardo, Verstappen, Bottas, Vettel si Alonso pe urmatoare pozitii.

Cu mai putin de cinci minute inaintea finalului Q1 Hamilton il depasea pe Raikkonen si urca la conducere, cu 1:22.824. Vettel progresa si el pana pe trei, la jumatate de secunda in urma lui Hamilton.

Un Q1 pe care Hamilton l-a incheiat in fata rivalilor de la Ferrari si Red Bull. Locul sase pentru Sainz, urmat de Alonso. Pilotii eliminati au fost Hartley, Ericsson, Leclerc, Sirotkin si Gasly.

Vettel primul in Q2

Verstappen, Raikkonen, Vettel, Bottas si Hamilton au fost primii piloti care au iesit pe circuit. Toti au "incaltat" pneurile ultra soft pe care le vor folosi si la startul cursei de duminica.

Hamilton a oprit cronometrul la 1:22.051, urmat de Raikkonen la jumatate de secunda. Vettel, Bottas, Verstappen si Ricciardo pe urmatoarele locuri. Probleme pentru Hulkenberg la capatul liniei de start/sosire, germanul de la Renault iesind mult in afara trasei ideale.

Ordinea la varf a ramas neschimbata pana la intrarea in ultimul minut, cu Hamilton pe prima pozitie pentru doar 38 de miimi in fata coechipierului sau, Bottas.

Vettel urca in extremis pe prima pozitie, cu 1:21.944, fiind primul care a coborat sub un minut si 22 de secunde. Renault si Haas progresau in ultima secventa a calificarilor cu ambele monoposturi.  Pilotii eliminati au fost Alonso, Vandoorne, Perez, Stroll si Ocon.

Bottas, acrosaj in Q3

Hamilton a iesit primul pe circuit in ultima secventa a calificarilor, insa celalalt pilot de la Mercedes, Bottas, a pierdut spatele si a lovit violent distrugand monopostul. Steg rosu si sesiune oprita cu 9:49 minute inaintea finalului.

La reluarea sesiunii Hamilton a fost mai rapid cu 34 de miimi fata de Vettel, in timp ce Verstappen a pierdut si el sub o zecime, mai precis 61 de miimi.

Hamilton a oprit cronometrul la 1:21.164 si i-a batut cu ceasul de la gara pe pilotii Ferrari. Sapte zecimi diferenta fata de Raikkonen, in timp ce Vettel a incheiat pe trei.



Hamilton, pole position in Australia. Ii bate pe cei de la Ferrari cu ceasul de la gara