Formula 1

Hamilton in pole position la Barcelona

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Pilotul britanic Lewis Hamilton de la Mercedes a obtinut cel mai bun timp in calificarile de la Barcelona pentru Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

Campionul mondial din 2017 a oprit cronometrul la 1:16.173 stabilind cu aceasta ocazie un nou record al circuitului din Catalunia.

Hamilton l-a devansat pe coechipierul sau Valtteri Bottas pentru doar 40 de miimi de secunda.

Pe pozitia a treia s-a clasat Sebastian Vettel de la Ferrari, pilot care a fost mai lent cu 132 de miimi.

Observatia deloc de neglijat este ca in a treia secventa a calificarilor pilotii de la Mercedes au rulat pe varianta supersoft a pneurilor Pirelli, in timp ce Ferrari a optat pentru gumele soft, mai durabile dar care intra mai greu in temperatura optima de rulare comparativ cu cele supersoft.

Kimi Raikkonen a fost al patrulea, urmat de pilotii de la Red Bull, Max Verstappen si Daniel Ricciardo, despartiti de doar doua miimi de secunda!

“Aveam nevoie de acest pole. Nu mai obtinusem de ceva timp un pole”, a spus Hamilton la interviul oferit chiar la nivelul pistei.

Moralul lui Hamilton este unul ridicat dupa victoria obtinuta etapa precedenta in Azerbaidjan, unde l-a devansat pe Vettel in fruntea clasamentului pilotilor.

“Ne asteptam ca cei de la Mercedes sa fie puternici, asa ca maine ma astept la o cursa interesanta”, a spus si Vettel.

Cursa de la Barcelona va fi live text pe onlinesport.ro duminica de la ora 16:10.



Hamilton in pole position la Barcelona