Formula 1

Hamilton domina primele antrenamente de la Barcelona

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei a inceput, vineri, sub semnul dominatiei echipei Mercedes, cu Lewis Hamilton in prim plan.

Triplul campion mondial a stabilit timpii de referinta in fiecare dintre cele doua sesiuni cronometrate, de fiecare data devansandu-l pe coechipierul sau Valtteri Bottas.

In a doua dintre sesiuni diferenta dintre cei doi echipieri de la Mercedes a fost de doar 90 de miimi.

Ferrari n-a avut niciun cuvant de spus in a sparge monopolul echipei germane, reusind sa vina in a doua sesiune la 310 miimi prin Kimi Raikkonen, al treilea clasat.

Sapte moposturi s-au clasat in aceeasi secunda in antrenamentele libere cu numarul doi, surpriza placuta fiind reprezenta de echipa Renault, care a incheiat cu ambele monoposturi in fata celor de la Williams, Toro Rosso sau Force India.

Revenit din Statele Unite dupa primul contact cu IndyCar si monopostul pe care il va pilota pe 28 mai la Indy500, Fernando Alonso a avut din nou probleme cu motorul Honda si s-a clasat pe ultima pozitie, cu un timp modest mai lent cu peste trei secunde in raport cu Hamilton.

Aceasta dupa ce dublul campion mondial ratase complet prima sesiune din cauza problemelor la motor care au necesitat schimbarea propulsorului.

Sambata de la ora 15:00 este programata sesiunea de calificari live text aici pe onlinesport.ro



Hamilton domina primele antrenamente de la Barcelona