Formula 1

Hamilton domina calificarile din Australia cu nou record al circuitului

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Campionul mondial Lewis Hamilton n-a avut rival, sambata, in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Australiei. Calendarul sezonului 2019 in F1.

Pilotul de la Mercedes a obtinut cel mai bun timp si va porni din prima pozitie a grilei de start, duminica, in prima cursa a noului sezon din Marele Circ.

Cronometrat cu timpul de 1:20.486, Hamilton a stabilit un nou record al traseului urban Albert Park, gazda traditionala din 1996 incoace a Marelui Premiu de la Antipozi.

Hamilton l-a devansat pe Vallteri Bottas, coechipierul sau de la Mercedes, cu 112 miimi de secunda, finlandezul fiind de altfel si singurul care a reusit sa tina pasul cu multiplul campion mondial.

Sebastian Vettel de la Ferrari a incheiat calificarile pe locul al treilea, fiind mai lent cu 704 miimi de secunda in raport cu rivalul sau in lupta pentru titlul mondial.

La ultima tentativa de a-si imbunatati performanta, olandezul Max Verstappen a urcat pe patru intre cei doi piloti Ferrari, la 834 de miimi in spatele lui Hamilton.

Charles Leclerc, debutant la volanul monopostului rosu al Scuderiei de la Maranello, a incheiat pe cinci la 956 de miimi, fiind practic ultimul pilot in aceeasi secunda cu liderul.

In topul zece s-au mai clasat Romain Grosjean (Haas), Kevin Magnussen (Haas), Lando Norris (McLaren), Kimi Raikkonen (Sauber) si Sergio Perez (Racing Point).

Renault n-a avut niciun pilot in secventa finala a calificarilor.

Cursa e live text pe onlinesport.ro duminica de la ora 7:10.

Rezultatele din calificari:



Hamilton domina calificarile din Australia cu nou record al circuitului