Formula 1

Hamilton despre "cursa" de la Spa-Francorchamps: "A fost o farsa"

Sursă foto: https://twitter.com/HaasF1Team/

Pilotul britanic Lewis Hamilton a criticat decizia oficialilor F1 de a acoperi doua tururi sub Safety Car inainte de a declara incheiat Marele Premiu al Belgiei.

"A fost o farsa si singurii care au pierdut au fost fanii care au platit bani buni pentru a ne vedea concurand.

"Nu poti face nimic in legatura cu vremea. Am fost trimisi pe pista dintr-un singur motiv. Doua tururi in spatele masinii de siguranta fara posibilitatea de a castiga sau pierd un loc. Asta nu a fost o cursa.

"Decizia de a efectua doua tururi a fost un scenariu financiar. Toata lumea isi ia banii si cred ca si fanii trebuie sa-i primeasca inapoi. Este o rusine sa nu poti concura in ziua de luni", a comentat Lewis Hamilton.

Primii zece au primit jumatate din punctele care se acordau in mod normal.

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull a fost declarat castigator, acesta avand cel mai bun timp in calificari.

Locul doi i-a revenit britanicului George Russell de la Williams, in timp ce Lewis Hamilton a primit punctele injumatatite pentru locul al treilea.

Cursa de la Spa-Francorchamps a devenit cea mai scurta din istoria Formulei 1, fiind incheiata dupa doar trei minute si 27 de secunde.

Cea mai scurta cursa din istorie pana la momentul de duminica fusese Marele Premiu al Australiei din 1991, o intrecere de asemenea disputata pe ploaie torentiala si care a fost declarata incheiata dupa 27 de minute si 34 de secunde.

Hamilton conduce in continuare la general, cu 202.5 puncte, urmat de Verstappen (199.5 puncte).

Marele Premiu al Olandei este urmatoarea cursa din program, pe 5 septembrie, la Zandvoort.



Hamilton despre "cursa" de la Spa-Francorchamps: "A fost o farsa"