Formula 1

Hamilton, cel mai rapid in testele de la Barcelona. Ferrari e aproape

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Pauza de iarna a luat sfarsit si monoposturile de Formula 1 s-au pus in miscare, luni, pentru prima zi a testelor oficiale din presezon.

Traseul Montmelo de langa Barcelona a gazduit prima din cele patru zile de teste, iar la aparitia steagului in patratele britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes a fost inregistrat cu cel mai bun timp.

Hamilton a preluat volanul de la Valtteri Bottas, pilot care a testat dimineata, si a oprit cronometrul la 1:21.765 dupa un total de 73 de tururi.

Pe pozitia a doua s-a clasat germanul Sebastian Vettel de la Ferrari la o diferenta infima de doar 113 miimi de secunda. Un ecart incurajator pentru fanii Scuderiei si pentru pasionatii neutri care asteapta o provocare in 2017 pentru campionii de la Mercedes.

Felipe Massa, pilot care in urma cu trei luni isi anunta retragerea si care a fost reactivat de Williams dupa plecarea lui Bottas la Mercedes, a incheiat prima zi in pozitia a treia, cu 1:22.076 dupa 103 la volanul noului FW40.

Pe patru s-a clasat danezul Kevin Magnussen de la Haas, cu 1:22.894, devansandu-l pe Daniel Ricciardo de la Red Bull, pilot care a provocat primul steag rosu al sesiunii dupa oprirea monopostului dimineata in virajul patru.

O alta echipa cu probleme in aceasta prima zi a fost McLaren-Honda. Fernando Alonso a fost obligat sa intre la boxe dupa doar un tur dimineata din cauza unei scurgeri de ulei, pentru ca apoi cel mai bine platit pilot din Formula 1 sa completeze un total de 29 de tururi.



Hamilton, cel mai rapid in testele de la Barcelona. Ferrari e aproape