Formula 1

Hamilton, cel mai rapid in calificarile de la Istanbul. Bottas va fi insa in pole

Sursă foto: https://twitter.com/LewisHamilton/

Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp, sambata, in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei de pe Istanbul Park.

Septuplul campion mondial a oprit cronometrul la 1:22.868 in Q3 si l-a devansat cu 130 de miimi pe Valtteri Bottas, coechipierul sau de la Mercedes.

Bottas va pleca din prima pozitie a grilei de start in cursa programata duminica, in timp ce Hamilton va fi doar al 11-lea la start.

Britanicul a primit o penalizare de zece locuri pe grila pentru schimbarea motorului.

Al doilea la start va fi olandezul Max Verstappen de la Red Bull, pilot devansat de Hamilton in calificari cu 328 de miimi.

Cei doi sunt despartiti de doua puncte in favoarea lui Hamilton, in lupta pentru titlul mondial din acest sezon in Formula 1.

Monegascul Charles Leclerc a fost al patrulea in calificari, la sub patru zecimi in raport cu Hamilton.

Echipierul de la Ferrari va imparti linia a doua la start cu francezul Pierre Gasly de la AlphaTauri.

De remarcat pozitia a 14-a obtinuta de Mick Schumacher in calificarile din Turcia, prin care fiul legendarului Michael Schumacher isi egaleaza cea mai buna clasare din cariera.

Mick Schumacher plecase al 14-lea si in Marele Premiu al Rusiei din acest an.

Germanul va porni in cursa din fata lui Carlos Sainz, pilotul pe care ar putea sa-l inlocuiasca la Ferrari in viitorul apropiat.Hamilton, cel mai rapid in calificarile de la Istanbul. Bottas va fi insa in pole