Formula 1

Hamilton castiga Marele Premiu al Mexicului. Titlul se joaca in ultimele doua curse

Suspans pana la capat in Formula 1 dupa ce Lewis Hamilton a castigat, duminica, Marele Premiu al Mexicului in fata coechipierului sau, Nico Rosberg, cu plecare din pole position. UPDATE: Vettel a pierdut la masa verde locul trei dupa cursa.

Rosberg mai pastreaza 19 puncte avans in fruntea clasamentului pilotilor cu doua curse ramase pana la finalul sezonului, curse programate la Interlagos in Brazilia si la Abu Dhabi in Emirate.

Intrecerea mexicana a fost dominata de pilotii Mercedes, in special Hamilton care s-a instalat la conducere imediat dupa start si nu a cedat prima pozitie decat dupa primul pit stop.

Sebastian Vettel a condus intre tururile 21 si 33, dupa care a pus gumele medium si a mers cu acestea pana la final.

Daca in frunte Rosberg nu a avut puterea sa se apropie si sa conteste pozitia de lider detinuta de Hamilton, cursa a fost una extrem de palpitanta in ultimele tururi in batalia pentru ultima treapta a podiumului.

Dupa ce a ratat depasirea asupra lui Rosberg in turul 50, Verstappen s-a vazut ajuns de Vettel si i-a creat serioase probleme cvadruplului campion mondial.

Olandezul de la Red Bull a taiat o sicana si a fost imediat indemnat de inginerul sau de cursa pentru a-i ceda pozitia pe pista lui Vettel, insa tanarul Verstappen s-a incapatanat sa ramana in fata germanului de la Ferrari.

Daniel Ricciardo, pilot aflat in urmarirea celor doi, a profitat si a strans la Vettel. Cei doi s-au atins de mai multe ori in penultimul tur al cursei, insa australianul a inteles sa nu se aventureze si a incheiat in spatele lui Vettel.

Vettel si-a iesit din minti dupa sicana facuta de Verstappen, aruncand cuvinte grele in directia directorului de cursa Charlie Whiting.

Dupa cursa Verstappen a mers in zona pilotilor de pe podium, dar a fost nevoit sa faca stanga imprejur cand a fost anuntat ca a primit o penalizare de cinci secunde.

Astfel, Vettel a promovat pe trei, iar Ricciardo pe patru, Verstappen terminand pe cinci.



Hamilton castiga Marele Premiu al Mexicului. Titlul se joaca in ultimele doua curse