Formula 1

Hamilton castiga la Suzuka si e aproape campion mondial

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Cursa fara eroare pentru Lewis Hamilton la Suzuka, unde pilotul de la Mercedes si-a trecut in cont victoria prin acoperirea tuturor celor 53 de tururi in postura de lider. Dubla Mercedes a fost intregita de Valtteri Bottas, in timp ce Sebastian Vettel a avut parte de o cursa de cosmar.

Startul de cursa a fost unul curat, fara incidente si cu Vettel ofensiv. Germanul a urcat doua pozitii si a ajuns pe sase dupa primul viraj.

Hamilton a condus nestingherit cursa cu Bottas asigurandu-i spatele in fata principalilor urmaritori, Verstappen si Raikkonen.

Olandezul de la RBR avea sa fie protagonistul a doua momente care s-ar putea dovedi hotaratoare in lupta pentru titlul mondial din acest sezon, daca mai exista vreun dubiu in acest sens.

Verstappen a iesit larg intr-o sicana pentru a-l scoate de pe trasa pe Raikkonen, pilot care incercase depasirea la exterior. De duelul celor doi a profitat Vettel si germanul ajungea pe patru in spatele lui Verstappen.

Intre tururile 5 si 7 din cele 53 programate cursa a fost neutralizata cu Safety Car din cauza unor resturi de monopost ramase pe circuit.

La reluare Vettel a incercat depasirea lui Verstappen la interior, insa tanarul pilot batav i-a inchis usa in nas cvadruplului campion mondial aruncandu-l pe pilotul de la Ferrari in afara pistei.

Vettel a reusit sa reporneasca, dar a revenit pe pista in ultima pozitie de unde a inceput cursa de revenire. Cu alte cuvinte o misiune imposibila.

Cursa a fost din nou neutralizata in turul 41, insa doar cu Safety Car Virtual, dupa abandonul monegascului Leclerc, viitorul pilot al Scuderiei Ferrari. Hamilton castiga la Suzuka si e aproape campion mondial