Formula 1

Hamilton castiga in State, Raikkonen prinde podiumul la masa verde

Sursă foto: twitter.com/f1

Lewis Hamilton a mai facut un pas spre titlul mondial din acest an cu victoria obtinuta, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Cursa a fost live text aici.

O victorie fara dubii, a 62-a din cariera pentru Hamilton, obtinuta cu un avans de zece secunde in fata lui Sebastian Vettel, pilotul care a stabilit un nou record pe Circuitul Americilor.

Pentru Hamilton este a cincea victorie in ultimii sase ani la Austin si a patra consecutiva pe circuitul care a readus Statele Unite pe harta Marelui Circ.

Succesul lui Hamilton si locul cinci obtinut de Valtteri Bottas au adus matematic titlul mondial pentru cei de la Mercedes in fata celor de la Ferrari. Un rezultat de altfel asteptat de toata lumea inca de la inceputul sezonului.

Clasamente actualizate in Formula 1. Mercedes, campioana la constructori

Vettel, primul lider

Marele Premiu al Statelor Unite a inceput exact asa cum le place mai mult americanilor, cu spectacol. Vettel a pornit mai bine din grila si l-a devansat pe Hamilton in primul viraj, pilotul aflat in pole position.

Doar sase tururi a rezistat germanul la conducere, fiind depasit fara nicio problema de un Hamilton dezlantuit.

Acesta mai avea sa cedeze sefia lui Raikkonen pentru doar cateva tururi dupa singura oprire programata la boxe, in rest britanicul de la Mercedes conducand fara emotii.

Vettel a mers pe o strategie cu doua opriri la boxe si in ultima parte a cursei a fost cel mai rapid pilot de pe pista, stabilind un nou record al Circuitului Americilor.

Germanul i-a depasit pe Bottas si Raikkonen pentru a incheia pe doi, un rezultat care nu-l ajuta insa prea mult in lupta pentru titlul mondial, una cu din ce in ce mai putine sanse pentru pilotul de la Ferrari.

Podium la masa verde pentru Raikkonen

Plecat in cursa de pe locul 16, Verstappen a reusit o cursa fabuloasa de recuperare, ceea ce i-a adus titlul de cel mai bun pilot al cursei in urma voturilor exprimate de fani pe site-ul oficial al competitiei.

Olandezul de la RBR Racing a incheiat pe trei dupa depasirea lui Raikkonen in ultimul tur, insa bucuria lui Verstappen a fost rapid anulata de o penalizare cu cinci secunde pentru depasirea pistei.

Astfel, Raikkonen a prins in extremis podiumul de premiere, unde insa a avut o bucurie rezervata.

Manevra care l-a costat pe Verstappen locul pe podium. Se vede clar cum olandezul depaseste limita pistei in tentativa de a-l depasi pe Raikkonen.



Hamilton castiga in State, Raikkonen prinde podiumul la masa verde