Formula 1

Hamilton castiga in Abu Dhabi, ultima cursa a sezonului in Formula 1

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes a obtinut victoria, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi, cursa la finalul careia s-a tras cortina peste sezonul 2018 in Marele Circ.

Plecat pentru a 83-a oara in cariera din prima pozitie a grilei de start, Hamilton s-a impus fara emotii in fata lui Sebastian Vettel, pilotul echipei Ferrari, pentru 2.5 secunde.

Podiumul a fost completat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Cursa a fost marcata de un accident spectaculos in primul tur si care l-a avut protagonist pe germanul Nico Hulkenberg de la Renault. Acesta a ajuns cu rotile in sus la propriu, dar a scapat teafar din interiorul monopostului.

Au mai punctat in cursa finala a sezonului Daniel Ricciardo (Red Bull), Valtteri Bottas (Mercedes), Carlos Sainz (Renault), Charles Leclerc (Sauber), Sergio Perez (Force India), Romain Grosjean (Haas) si Kevin Magnussen (Haas).

Aflat la ultima cursa in Formula 1, spaniolul Fernando Alonso a incheiat pe locul 11 in afara punctelor la un tur in spatele invingatorului.

Finlandezul Kimi Raikkonen, la ultima cursa pentru Ferrari, a abandonat in turul 7 din cele 55 programate.

Lewis Hamilton si-a trecut astfel in cont a 73-a victorie din cariera si a 11-a din sezonului 2018, unul care i-a adus britanicului al cincilea titlu mondial.



Hamilton castiga in Abu Dhabi, ultima cursa a sezonului in Formula 1