Formula 1

Hamilton a facut legea in primele antrenamente de la Melbourne

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Sezonul de Formula 1 a debutat, vineri dimineata, pe circuitu Albert Park din Melbourne (Australia) cu primele doua sesiuni de antrenamente libere.

Britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes a impus timpii de referinta in ambele sedinte cronometrate.

In prima dintre sesiuni, triplul campion mondial a oprit cronometrul la 1:24.220 si l-a devansat cu aproape sase zecimi pe noul sau coechipier, finlandezul Valtteri Bottas.

Timpul al treilea i-a apartinut localnicului Daniel Ricciardo de la Red Bull, cu 1:24.886.

Pilotii Ferrari si-au petrecut majoritatea timpului in garaj, iar la final s-au clasat pe locurile cinci si sase in ordinea Kimi Raikkonen - Sebastian Vettel.

A doua sesiune de antrenamente libere programata dupa-amiaza dupa ora Australiei l-a avut in prim plan pe acelasi Hamilton, singurul pilot care a coborat sub un minut si 24 de secunde pe tur.

Echipierul de la Mercedes a fost cronometrat cu 1:23.620, fiind mai rapid cu jumatate de secunda in raport cu Vettel.

Finlandezii Bottas si Raikkonen au completat topul patru, urmati de cei doi piloti Red Bull, Ricciardo si Max Verstappen.

Sesiunea a fost intrerupta cu steag rosu dupa aproape jumatate de ora de la start din cauza iesirii in decor a britanicului Jolyon Palmer.

Pilotul de la Renault a pierdut spatele mopostului la iesirea din ultimul viraj, inaintea liniei drepte de start/sosire, si a lovit zidul exterior. Accidentul n-a avut urmari pentru integritatea pilotului.

Sambata dimineata de la ora Romaniei 8:00 transmitem live text calificarile de la Melbourne pentru prima cursa a sezonului 2017 in Formula 1.



Hamilton a facut legea in primele antrenamente de la Melbourne