Formula 1

George Russell, victorie în Marele Premiu al Austriei

Sursă foto: https://x.com/MercedesAMGF1

Pilotul britanic George Russell a profitat de o conjunctură favorabilă apărută în finalul Marelui Premiu al Austriei și a obținut a doua victorie în Formula 1.

Rezultate - Marele Premiu al Austriei

 

Echipierul de la Mercedes s-a impus cu un avans de aproape două secunde în fața australianului Oscar Piastri de la McLaren.

Podiumul a fost completat de spaniolul Carlos Sainz, pilot aflat în ultimul an de contract cu Scuderia Ferrari.

Cursa austriacă a fost marcată de un incident între Max Verstappen și Lando Norris, piloți aflați în luptă directă pentru prima poziție în turul 64 din cele 71 programate.

Norris a forțat depășirea cum o mai făcuse în două rânduri anterior, doar că de această dată l-a lovit pe Verstappen în roata stânga spate.

Fiecare s-a ales cu o pană de cauciuc fiind obligați să intre la boxe pentru un schimb neprevăzut.

Doar Verstappen a reușit să continue cursa și a încheiat în cele din urmă pe locul cinci, în timp ce Norris a bifat un abandon pierzând puncte importante în lupta de la vârful clasamentului piloților.

Lewis Hamilton s-a clasat pe locul patru, în timp ce topul zece a fost completat de Nicol Hulkeberg (locul 6 – Haas), Sergio Perez (locul 7 - Red Bull), Kevin Magnussen (locul 8 – Haas), Daniel Ricciardo (locul 9 – RB) și Pierre Gasly (locul 10 – Alpine).

În afara punctelor a încheiat monegascul Charles Leclerc de la Ferrrai.



George Russell, victorie în Marele Premiu al Austriei