Formula 1

"Fratele geaman" al lui Schumi

Doua trasee identice, doua destine diferite. Doi barbati au intrat pe 29 decembrie pe pistele de schi de la Meribel, in Franta. Unul dintre ei era legenda Formulei 1, Michael Schumacher (45 de ani). Al doilea era un pilot danez de elicopter, Morten Bach Hauer (35 de ani). Ambii au facut accident in zona cu pietre dintre partii, ambii au fost luati de elicoter. Diferenta este ca unul este inca in coma, iar altul poate vorbi si este aproape bine.

In aceeasi zi, in aceeasi zona de schi, acelasi accident. Ambii cu traumatisme craniene severe. Acum ei se afla in acelasi spital, usa in usa pe sectia de neurochirurgie de la CHU Grenoble.

Despre accidentul lui Schumacher s-a vorbit foarte mult, se stie. Despre cel al lui Morten Bach Hauer nu s-a scris nimic, insa ziarul Bild a gasit o poveste in oglinda, interesanta pentru ca zugraveste doua destine ce au un punct comun apropiat - un accident teribil - dar sunt despartite de deznodamant.

Ca si Schumi, Hauer nu a vazut pietrele aflate sub zapada proaspat cazuta. A cazut si s-a lovit cu capul de o stanca. Faptul ca a supravietuit este considerat de doctori un miracol, mai ales ca danezul nu avea casca pe cap. "Mi-au spus de mai multe ori ca este un miracol. La schi poti sa conduci salbatic, tu ai controlul", a spus acesta, aratand ca viteza si aventura erau sa ii fie fatale.

A avut o tripla fractura de craniu si vertebre cervicale rupte. "Oasele mele craniene s-au rupt imediat de la frunte pana la gat. Prietenii mei mi-au tinut capul timp de 40 de minute, pana cand a ajuns elicopterul", a povestit danezul.

A primit 50 de copci si, pana sa ajunga la spital, a lesinat de mai multe ori. "Cand m-am trezit m-am luat instinctiv de cap. Doctorii mi-au blocat mana. A fost teribil".

De atunci, Hauer s-a recuperat bine, vorbeste si nu pare sa aiba sechele. Doctorii i-au spus ca este doar un noroc faptul ca este mai bine decat Schumacher, a carui usa danezul o vede zi de zi pazita pe culoar.

"Sunt fericit ca inca traiesc", a spus Hauer recunoscand ca viata lui s-a schimbat si este tentat sa se gandeasca mai mult la lucrurile despre aceasta lume.

Din pacate, acelasi lucru nu il poate spune si Schumacher."Fratele geaman" al lui Schumi