Formula 1

Formula 1 nu va fi niciodata sport olimpic

Afirmatia îi apartine lui Jacques Rogge, presedintele Comitetului International Olimpic, si a fost facuta la circuitul de la Silverstone unde s-a desfasurat Marele Premiu al Marii Britanii.

Întrebat daca sunt sanse ca Formula 1 sa fie integrata pe lista sporturilor olimpice, Rogge a oferit un raspuns cât se poate de transant.

”Exista multe similitudini între Formula 1 si Jocurile Olimpice. Ambele sporturi sunt de mare calitate, iar competitorii au acelasi spirit în minte. Pilotii de Formula 1 sunt atleti desavârsiti, foarte curajosi, cu o foarte dezvoltata gândire strategica. Pentru toate acestea îi admir foarte mult”, a spus Rogge.

Presedintele CIO a continuat explicând de ce Formula 1 nu poate fi niciodata sport olimpic: ”Conceptul pe care îl avem în cadrul Jocurile vizeaza competitia între sportivi si nu între echipamente. Asa ca, cu tot respectul pentru activitatea lor, nu vor concura niciodata sub drapelul olimpic”.

De-a lungul timpului, printre ideile inovatoare ale lui Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, s-a aflat si încercarea de a oferi medalii pilotilor ajunsi pe podium în loc de puncte. Dupa sistemul gândit si abandonat între timp de Ecclestone, campion mondial ar fi iesit pilotul cu cele mai multe medalii de aur într-un sezon.



Formula 1 nu va fi niciodata sport olimpic