Formula 1

Ferrari termina in top primele teste de la Barcelona. Mercedes conduce la numarul de tururi

Joi s-au incheiat testele oficiale din Formula 1 desfasurate pe circuitul de la Barcelona, iar Kimi Raikkonen a adus prima pozitie pentru Ferrari.

Ultimul campion mondial in culorile Scuderiei a oprit cronometrul la 1:23.477 si l-a devansat cu opt zecimi pe rusul Daniil Kvyat de la Red Bull Racing.

Mercedes a lucrat joi cu ambii piloti titulari pe circuit, insa Nico Rosberg si Lewis Hamilton au incheiat in a doua parte a ierarhiei timpilor cu performante modeste comparativ cu Raikkonen.

Cu toate acestea, echipa campioana conduce in ierarhia tururilor parcurse in aceste patru zile, in timp ce Ferrari nu intra in top patru.

Mercedes a acoperit nu mai putin de 675 de tururi, urmata de Toro Rosso (447), Sauber (432) si Williams (377).

Chiar si asa, Raikkonen nu se arata ingrijorat ca Ferrari a parcurs doar putin peste jumatate din tururile celor de la Mercedes.

"De ce as fi ingrijorat? Parcurgerea de tururi este preocuparea altor oameni, insa noi ne facem treaba noastra. In mod normal ne-am fi dorit sa avem mai multe tururi acoperite. Mai sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le incercam sau sa le schimbam. O vom face. Depinde doar de noi sa fim in pozitia corecta la startul sezonului", a comentat Kimi Raikkonen.

Raikkonen a parcurs 158 de tururi in cele doua zile cat s-a aflat la volanul noului monopost Ferrari.

Potrivit oficialilor Formulei 1, echipela angrenate in aceasta saptamana in testele de la Barcelona au parcurs in total 19.000 de kilometri, suficient pentru a acoperi jumatate din suprafata globului.

Testele vor fi reluate la 1 martie pentru alte patru zile la Barcelona.

Ferrari termina in top primele teste de la Barcelona. Mercedes conduce la numarul de tururi