Formula 1

Ferrari si Red Bull au impartit suprematia in prima zi la Baku

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Cele doua protagoniste ale sezonului de Formula 1 au impus timpii de referinta in primele doua sesiuni de antrenamente libere programate, vineri, la Baku, in cadrul Marelui Premiu al Azerbaidjanului.

O zi torida cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius i-a intampinat pe pilotii implicati in Marele Circ in ziua inaugurala a Grand Prix-ului de la Marea Caspica.

Cu moralul in al noualea cer dupa victoria de la Monte-Carlo, mexicanul Sergio Perez a fost cel mai rapid pilot in prima dintre sesiunile cronometrate.

Echipierul de la Red Bull Racing a oprit cronometrul la 1:45.476 si l-a devansat cu 127 de miimi pe monegascul Charles Leclerc de la Ferarri.

Al treilea s-a clasat campionul mondial Max Verstappen, mai lent cu 334 de miimi in raport cu Perez.

Spaniolii Carlos Sainz (Ferrari) si Fernando Alonso (Alpine) au completat topul cinci, cu mentiunea ca dublul campion mondial a fost devansat cu peste o secunda.

Sesiunea a fost intrerupta de doua ori din cauza unor probleme tehnice intampinate de Mick Schumacher (Haas) si Nicholas Latifi (Williams).

Leclerc a fost cel mai rapid in a doua sesiune, oprind cronometrul la 1:43.224 pe softuri, dupa ce incepuse antrenamentul pe mediul la fel ca toata lumea.

Dublul invingator din acest sezon a fost mai rapid decat Perez cu 248 de miimi.

Verstappen a venit din nou al treilea, la 356 de miimi, in timp ce Alonso si Sainz au fost rocada in completarea topului cinci.

Pe final de sesiune, cand se afla intr-un ritm de cursa, Leclerc a raportat o pierdere de putere a propulsorului, dar echipa de la boxe l-a asigurat ca nu este nimic ingrijorator.

Sambata are loc ultima sesiune de antrenamente inaintea calificarilor.

Cursa de la Baku va avea startul, duminica, de la ora 14:00.



Ferrari si Red Bull au impartit suprematia in prima zi la Baku