Formula 1

Ferrari pe cai mari in testele de la Barcelona

Sursă foto: https://twitter.com/Circuitcat_eng/

Pentru a doua zi consecutiva Scuderia Ferrari a incheiat in top testele programate pe circuitul Montmelo de langa Barcelona.

Luni, in prima zi a testelor oficiale din Formula 1 in 2019, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp al zilei, devansandu-i pe Carlos Sainz jr., noul echipier de la McLaren-Renault, pentru aproape jumatate de secunda.

Pilotii de la Mercedes, Valtteri Bottas si Lewis Hamilton, au incheiat la doua secunde in spatele lui Vettel dupa ce au impartit monopostul in cele doua parti ale sesiunii.

Monegascul Charles Leclerc a preluat monopostul Ferrari pentru ziua de marti si a incheiat in top, cu 1:18.247, un timp mai slab cu doar o zecime fata de etalon impus de Vettel cu o zi in urma.

Pilotul adus sa-l inlocuiasca pe Kimi Raikkonen a acoperit un total de 158 de tururi.

McLaren s-a clasat din nou a doua in ierarhia timpilor de aceasta data prin debutantul Lando Norris, britanicul fiind mai lent decat Leclerc cu trei zecimi de secunda.

Campionii de la Mercedes au mers pe aceeasi strategie, rezultatele fiind in continuare unele sub potential. Bottas a incheiat cu al saselea timp, iar Hamilton fiind doar al zecelea.

Echipa germana s-a concentrat pana acum pe acoperirea a unui numar cat mai mare de tururi sacrificand rezultatele.

De altfel, Ferrari si Mercedes sunt singurele echipe care in primele doua zile de teste au acoperit peste 300 de tururi.



Ferrari pe cai mari in testele de la Barcelona