Formula 1

Ferrari i-a pregatit un salariu regesc lui Sebastian Vettel

Sursă foto: twitter.com

Germanul Sebastian Vettel are de ales intre prelungirea contractului cu Ferrari si acceptarea unei eventuale oferte de la Mercedes, asa cum arata ultimele speculatii din paddock-ul Formulei 1.

Lider al campionatului pentru un punct in fata lui Lewis Hamilton dupa ghinionul de la Silverstone, cand a facut pana cu doua tururi inaintea finalului de cursa, Vettel va primi in aceasta vara o oferta de nerefuzat din partea Scuderiei.

Oficialii echipei de la Maranello ii vor oferi cvadrupului campion mondial un contract pe trei ani, cu un pachet salarial de 40 milioane de euro pe an, ceea ce ar face din Vettel cel mai bine platit pilot din Formula 1, anunta publicatia El Mundo Deportivo.

Vettel primeste in prezent 32 milioane de euro, la fel ca si rivalul sau Hamilton, cu Fernando Alonso pe trei, cu 30 milioane incasate de la McLaren-Honda.

Prin comparatie, Kimi Raikkonen primeste un salariu de opt milioane de euro, in timp ce Valtteri Bottas, pilot cu doua curse castigate in acest an pentru Mercedes, are un salariu de sase milioane de euro.



Ferrari i-a pregatit un salariu regesc lui Sebastian Vettel