Formula 1

Ferrari domina primele antrenamente libere de la Spa-Francorchamps

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Formula 1 a revenit in prim plan dupa vacanta de vara si monoposturile s-au pus din nou in miscare pe legendara pista belgiana de la Spa-Francorchamps.

Scuderia Ferrari a dominat, vineri, primele doua sesiuni de antrenamente libere programate, impunand pe rand timpul de referinta prin cei doi piloti.

Mai intai germanul Sebastian Vettel a oprit cronometrul la 1:44.358, devansandu-l cu mai putin de doua zecimi pe olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Pe pozitia a treia s-a clasat Lewis Hamilton de la Mercedes, mai lent cu trei zecimi.

Kimi Raikkonen, al patrulea in prima sedinta cronometrata, a fost cel mai rapid in antrenamentele cu numarul doi din Belgia. Ultimul pilot care a adus titlul mondial pentru Ferrari (2007) a fost inregistrat cu timpul de 1:43.355 si l-a devansat pe Hamilton cu 168 de miimi. Valtteri Bottas, al doilea echipier de la Mercedes, a fost al treilea, mai lent cu 448 de miimi Verstappen si Vettel au completat topul cinci.

Hamilton are un avans de 24 de puncte in fata lui Vettel in clasamentul pilotilor cu noua curse ramase de acoperit pana la finalul sezonului competitional actual.



Ferrari domina primele antrenamente libere de la Spa-Francorchamps