Formula 1

Ferrari domina primele antrenamente de la Barcelona. Rosberg raspunde in a doua sesiune

Marele Premiu al Spaniei a debutat, vineri dimineata, cu prima sesiune de antrenamente libere, iar Scuderia Ferrari a monopolizat primele doua locuri.

Sebastian Vettel a impus timpul de referinta pe circuitul Montmelo de langa Barcelona, un traseu pe care fostul campion mondial s-a impus o singura data in cele opt curse disputate pana acum.

Timpul lui Vettel, 1:23.951, a fost mai bun cu 138 de miimi comparativ cu al coechipierului Kimi Raikkonen, pilot cu 13 curse la Barcelona (2 victorii si 2 plecari din pole position).

Pilotii de la Mercedes au completat topul patru, cu Nico Rosberg (+0.503) in fata colegului de echipa Lewis Hamilton (+0.660).

Primul din restul lumii a fost australianul Daniel Ricciardo, pilotul de la Red Bull fiind mai lent cu .1.4 secunde comparativ cu liderul Vettel.

Aflat la a 15-a sa prezenta in Marele Premiu al Spaniei, cursa pe care a castigat-o de doua ori, Fernando Alonso s-a clasat al 10-lea, la 2.2 secunde in raport cu etalonul sesiunii.

Nico Rosberg a fost cel mai rapid pilot in a doua sesiune de antrenamente libere, cu 1:23.922. De altfel acesta a fost si singurul pilot care a coborat sub un minut si 24 de secunde pe turul de circuit de la Barcelona in sesiunea de dupa-amiaza.

Raikkonen l-a urmat pe germanul de la Mercedes la trei zecimi, iar topul patru a fost completat de Hamilton si Vettel, semn ca Marele Premiu al Spaniei va fi o afacere intre Mercedes si Ferrari.

Cele mai multe victorii la Barcelona ii apartin lui Michael Schumacher (6), in timp ce la constructori Scuderia Ferrari are opt succese, urmata de Williams cu sase si McLaren cu patru.

Nico Rosberg este liderul campionatului dupa primele patru curse, cu punctaj maxim (100 puncte), urmat de Lewis Hamilton (57), Kimi Raikkonen (43), Daniel Ricciardo (36), Sebastian Vettel (33) si Felipe Massa (32).



Ferrari domina primele antrenamente de la Barcelona. Rosberg raspunde in a doua sesiune