Formula 1

Ferrari depaseste Mercedes in calificarile din Canada

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/

Surpriza in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei, unde Sebastian Vettel (Ferrari) a reusit sa-l invinga pe liderul campionatului, Lewis Hamilton (Mercedes).

Cei de la Mercedes se pregateau sa deschida sampania dupa ce Lewis Hamilton trecuse linia de sosire la ultimul sau tur rapid, cand Sebastian Vettel a venit din urma si a doborat cu 206 miimi timpul campionului mondial din 2018.

Vettel a oprit cronometrul la 1:20.240 si semneaza primul pole position din acest sezon. De 17 etape pilotul german nu mai obtinuse cel mai bun timp in calificarile unui Grand Prix. Mai precis din Germania 2018, unde Vettel a abandonat cursa in urma unei erori de pilotaj pe cand se afla la conducere. Atunci a fost inceputul sfarsitului pentru Vettel si Ferrari in lupta pentru titlul sezonului trecut.

De aceasta data, cei de la Ferrari privesc cu optimism dupa rezultatele calificarilor din Canada, avand doi reprezentanti in primele trei locuri la start. Aceasta dupa ce monegascul Charles Leclerc a incheiat al treilea, la 680 de miimi in urma coechipierului sau.

Pe patru s-a clasat Daniel Ricciardo de la Renault, la 831 de miimi, urmat de Pierre Gasly, la 839 de miimi fata de autorul pole position-ului.

Doar pozitia a sasea pentru Valtteri Bottas, pilot care in a doua secventa a calificarilor a scapat ca prin urechile acului de un acrosaj, dupa ce a rupt aderenta in S-ul Senna si a controlat la limita monopostul in relatia cu zidul exterior.

Se putea si mai rau, cum a fost cazul lui Kevin Magnussen de la Haas, pilot care la finalul Q2 a lovit violent zidul de beton si naruit sperantele lui Max Verstappen pentru un tur rapid. Olandezul de la Red Bull s-a clasat al 11-lea si a ratat astfel calificarea in ultima secventa.

Cursa de la Montreal, a saptea a sezonului in Formula 1, va fi live text pe onlinesport.ro, duminica, de la ora 21:10.



Ferrari depaseste Mercedes in calificarile din Canada