Formula 1

Ferrari adoarme concurenta si obtine pole-ul in Singapore prin Vettel

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Pentru a 49-a oara in cariera pilotul german Sebastian Vettel va pornit din prima pozitie a grilei de start intr-un Mare Premiu de Formula 1. Calificarile din Singapore au fost live text aici.

Dupa trei sesiuni de antrenamente si doua secvente de calificari in care a stat la cutie, Vettel a erupt in Q3 cand a coborat sub un minut si 40 de secunde pe turul din Singapore.

Mai intai germanul a oprit cronometrul la 1:39.669 dupa care, la ultimul tur cronometrat, a fost singurul pilot care si-a imbunatatit performanta, coborand la 1:39.491.

Vettel a incheiat astfel la peste trei zecimi in fata lui Max Verstappen de la Red Bull.

“Am avut probleme dimineata si acum spre seara. Masina a fost putin dificila, dar a mers din ce in ce mai bine pe finalul sesiunii. Cei de la Red Bull au fost rapizi, insa aici in Singapore platesti la cea mai mica greseala. Imi place mult acest traseu si daca masina te asculta, poti face tot ce vrei cu ea”, a spus un Vettel exuberant la finalul calificarilor.

“Pentru moment ma bucur doar ca vom pleca din pole. Va fi o cursa lunga”, a adaugat Vettel despre cursa de duminica (live text pe onlinesport.ro de la ora 15:00).

La randul sau Verstappen a adaugat: “Startul cursei va fi foarte important si cred ca va fi dificil sa trecem de el”.

“Sunt un pic invidios si astazi ma recunosc invins, dar am incredere in masina si in pachetul nostru”, a adaugat si Daniel Ricciardo, al treilea clasat in calificarile din Singapore.



Ferrari adoarme concurenta si obtine pole-ul in Singapore prin Vettel