Formula 1

Eroarea care ar putea decide titlul mondial in Formula 1. Verstappen e increzator, Hamilton suspicios

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Max Verstappen va porni din pole position, duminica, in ultima cursa a sezonului din Formula 1, pe Yas Marina din Abu Dhabi, intrecere in care pe masa va fi titlul mondial.

Pilotul olandez de la Red Bull Honda va avea pe monopostul sau la start pneurile soft, cele mai aderente si care scot cei mai buni timp, in timp ce Lewis Hamilton, al doilea la start, va fi "incaltat" pe al sau Mercedes cu varianta de gume medium. Acesta sunt mai putin rapide, dar ofera o durabilitate mai indelungata.

S-a ajuns la aceasta situatie in urma unei situatii care tine de domeniul neprevazutului.

Verstappen stabilise cu pneurile medium un timp de calificare pentru Q3 cand a franat brutal in primul viraj blocand roata stanga fata.

Astfel, olandezul a fost nevoit sa intre la boxe si sa schimbe acel ultim set de mediumuri cu softurile.

Intrebat la finalul calificarilor daca a planuit cu echipa sa aceasta strategie, Verstappen a raspuns: "Ei bine, in mod natural nu a fost ceva planuit, pentru ca am vrut sa plec in cursa cu pneurile medium".

Olandezul s-a aratat insa increzator in perspectiva de a incepe finala sezonului cu softurile.

"M-am simtit bine ieri (n.r. - in antrenementele libere de vineri) cu softurile pe iesirile mai lungi. Asa ca nu e pana la urma o decizie dificila", a spus Verstappen.

Prezent si el in conferinta de presa care a urmat calificarilor din Abu Dhabi, Lewis Hamilton a comentat schimbarea de strategie a rivalilor de la Red Bull.

"E ceva rar ca cineva sa blocheze rotile aici in primul viraj sau poate ei stiu ceva ce noi nu stim si acele pneuri soft au facut parte din planul lor de la bun inceput. Cred ca noi avem pneurile cele bune, dar vom vedea maine (n.r. - duminica). Ne-am chinuit putin cu softurile pe iesirile lungi", a spus Hamilton.

Cursa din Abu Dhabi, finala sezonului din Formula 1, incepe duminica de la ora 15:00.

Verstappen si Hamilton pornesc la egalitate de puncte, insa olandezul are de partea sa numarul superior de victorii obtinute pana acum, primul criteriu de departajare in caz de egalitate de puncte.



Eroarea care ar putea decide titlul mondial in Formula 1. Verstappen e increzator, Hamilton suspicios