Formula 1

Egalitate perfectă în calificările de Formula 1 din Canada. Cine va pleca din pole position

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Doi piloți au încheiat cu același timp la egalitate sesiunea de calificări pentru Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal.

George Russell de la Mercedes și Max Verstappen de la Red Bull au încheiat secvența decisivă a calificărilor cu timpul de 1:12.000.

Din pole position va pleca Russell pentru doar a doua oară în carieră, fiind primul care a stabilit timpul de referință din calificări.

Verstappen i-a egalat timplul lui Russell la ultimul tur rapid, astfel că pole-ul merge la pilotul britanic.

Russell a mai plecat o singură dată din prima poziție a grilei de start în Marele Premiu al Braziliei de la Interlagos, în 2022.

”Mașina se simte uimitor și vom încerca să obținem victoria”, a spus Russell după calificările din Montreal.

Topul trei în calificări a fost completat de Lando Norris de la McLaren, pilot devansat de primii doi pentru doar 21 de miimi de secundă.

Ferrari OUT în Q2

Surpriza calificărilor din Montreal a venit din partea Scuderiei Ferrari, echipă care a ieșit cu ambele monoposturi din a doua secvență a calificărilor.

Charles Leclerc, învingătorul de la Monte-Carlo, va porni al 11-lea în cursa de duminică, în timp ce Carlos Sainz va fi al 12-lea.

Pentru a doua cursă la rând mexicanul Sergio Perez va lua startul din spatele plutonului.

Echipierul de la Red Bull, recent reconfirmat pentru următorii doi ani, a fost eliminat din Q1 și va porni de pe poziția a 16-a.

Cursa de la Montreal va avea loc duminică, 9 iunie, de la ora 21:00 a României.Egalitate perfectă în calificările de Formula 1 din Canada. Cine va pleca din pole position