Formula 1

Echipa de Formula 1 renunta la insemnele sponsorului din Rusia. Reactie dura din partea cunoscutului prezentator Jeremy Clarkson

Sursă foto: https://twitter.com/HaasF1Team/

Haas F1, echipa americanului Gene Haas, a indepartat culorile Rusiei si insemnele sponsorului Ural Kali de pe monopostul care participa, vineri, in ultima zi a testelor din presezon de la Barcelona.

Pentru al doilea sezon echipa Haas beneficiaza de aportul financiar al companiei rusesti Ural Kali, controlata de Dmitry Mazepin, tatal pilotului Nikita Mazepin.

E o ciudatenie daca privim tabloul de ansamblu, ca o echipa condusa de un american sa aiba sponsor din Rusia.

Invadarea Ucrainei de catre fortele armate ruse a generat un raspuns din partea celor de la Haas, care peste noapte au indepartat toate insemnele Rusiei si numele sponsorului.

Masina Haas va iesi pe pista in alb complet, vineri, cand la Barcelona are loc ultima zi a primelor teste care pregatesc noul sezon din Formula 1.

Faimosul prezentator de televiziune Jeremy Clarkson, cunoscut in intreaga lume pentru emisiunea Top Gear, a lansat un atac dur la adresa pilotului Nikita Mazepin.

Un pilot al carui singur pacat e ca beneficiaza de sprijinul financiar al unui tata aflat in proximitatea intereselor liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, cea mai detestata persoana de pe Mapamond la ora actuala.

“Nikita Mazepin, retardatule. Du-te si concureaza in Rusia de unul singur. Si acolo ai fi ultimul”, a scris Jeremy Clarkson pe contul sau de Twitter.



Echipa de Formula 1 renunta la insemnele sponsorului din Rusia. Reactie dura din partea cunoscutului prezentator Jeremy Clarkson