Formula 1

Dubla pentru Mercedes in Rusia

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Echipa de uzina Mercedes isi pastreaza dominatia in Marele Premiu al Rusiei, cursa pe care echipa germana a castigat-o in toate cele sase editii disputate.

In acest an Lewis Hamilton a bifat victoria pe traseul de la Soci, unde campionul mondial i-a devansat pe colegul sau Valtteri Bottas si pe monegascul Charles Leclerc, pilotul plecat din pole position.

O cursa dominata de Ferrari in prima sa parte, dar care apoi s-a decis in urma unei neutralizari si a strategiei celor de la Mercedes.

Hamilton si Bottas au inceput pe gumele medium si nu au fortat in prima parte, dupa care au trecut pe soft si au impus ritmul in cursa.

Startul in cursa

Sebastian Vettel a avut de departe cel mai bun start de cursa. Al treilea pe grila de start, Vettel a tasnit ca o racheta depasindu-i pe Lewis Hamilton si pe poleman-ul Charles Leclerc.

Cvadruplul campion mondial a impus apoi timpul de referinta dupa restartul programat in turul 4 din cele 53 programate. Cursa fusese neutralizata imediat dupa start ca urmare a unui incident provocat de Romain Grosjean de la Haas.

Vettel a condus cursa pana in turul 26, dupa care a iesit pe trei in spatele rivalilor de la Mercedes. Dupa numai un tur de la revenirea in pista, germanul de la Ferrari a fost obligat sa traga pe dreapta.

Momenul decisiv

Abandonul lui Vettel a determinat aparitia unui Safety Car Virtual care a fost folosit de pilotii Mercedes pentru schimbul de pneuri.

Hamilton a intrat primul si a iesit pe aceeasi pozitie fruntasa, la peste opt secunde in fata lui Leclerc.

Cursa a fost neutralizata pentru a doua oara cu Safety Car dupa iesirea in decor a britanicului George Russell de la Williams. O neutralizare folosita de Ferrari pentru a schimba strategia din mers pentru Leclerc, cu softuri uzate pe monopost intr-o manevra de totul sau nimic pentru ultima parte a cursei.

Pana la final Hamilton si Bottas n-au putut fi ajunsi de Leclerc in pofida eforturilor acestuia, astfel ca Mercedes bifeaza al saselea succes consecutiv la Soci.

De asemenea, echipa germana intrerupe seria de trei victorii la rand obtinute de Ferrari.



Dubla pentru Mercedes in Rusia