Formula 1

Dubla pentru Mercedes in calificarile din Ungaria

Sursă foto: https://twitter.com/F1

Echipa germana Mercedes a monopolizat calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei, cursa programata duminica, 19 iulie, pe traseul Hungaroring de langa Budapesta.

Lewis Hamilton a fost cronometrat cu cel mai bun timp in calificarile din Ungaria si a obtinut al 90-lea pole position din cariera.

Britanicul ii devanseaza la acest capitol pe legendarii Michael Schumacher (68) si Ayrton Senna (65).

Campionul mondial din 2019 a oprit cronometrul la 1:13.447 si l-a devansat pe Valtteri Bottas, coechipierul sau de la Mercedes, cu o zecime.

Pe urmatoarele doua pozitii s-au clasat pilotii echipei Racing Point, canadianul Lance Stroll si mexicanul Sergio Perez.

Topul cinci a fost completat de cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel, pilotul de la Ferrari aflat la prima clasare in Q3 din acest sezon.

Vettel a fost urmat de Charles Leclerc, pilotul ales de Ferrari ca principal pentru 2021 alaturi de spaniolul Carlos Sainz jr.

Pentru a 65-a oara in istorie Mercedes va porni cu ambele masini din prima linie a grilei de start.

Cursa de duminica incepe la ora 16:10 si se anunta o intrecere pe ploaie. O ploaie care a fost prognozata si pentru sesiunea de calificari, dar care nu si-a mai facut aparitia pe circuit.



Dubla pentru Mercedes in calificarile din Ungaria