Formula 1

Dubla pentru Ferrari in Singapore cu Sebastian Vettel in prima pozitie!

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Sebastian Vettel a obtinut primul succes cu Ferrari in acest an, duminica, in Marele Premiu din Singapore.

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu din Singapore

Germanul a pornit din pozitia a treia pe grila de start si la final a savurat laurii victoriei in fata coechipierului Charles Leclerc, omul aflat in pole position.

O cursa la discretia echipei Ferrari, care a bifat a treia victorie consecutiva dupa cele doua reusite de Leclerc la Spa-Francorchamps si Monza.

Aflat pentru a treia oara consecutiv in pole position, Leclerc a pornit fara eroare din grila de start si a condus cursa pana in turul 21 din cele 61 programate.

Fara a se desprinde la mai mult de o secunda si jumatate in fata lui Hamilton, principalul sau urmaritor, monegascul de la Ferrari a cedat sefia dupa intrarea la boxe in care a schimbat softurile cu hardurile.

Hamilton a mostenit prima pozitie fara lupta, in timp ce Leclerc a revenit pe pista in urma coechipierului sau Vettel, pilot de care a incercat sa se agate.

Britanicul de la Mercedes avea sa cedeze prima pozitie in turul 27 dupa intrarea la boxe pentru schimbul de pneuri. Noul lider surpriza devenea italianul Giovinazzi la volanul unui Alfa Romeo Sauber, in timp ce Hamilton cobora pe locul opt in urma rivalilor de la Ferrari si a lui Verstappen.

Vettel isi castiga pe pista pozitiile pana in fruntea cursei si ajungea la patru secunde in fata lui Leclerc in momentul in care, in turul 36, cursa a fost neutralizata cu Safety Car dupa iesirea in decor a britanicului Russell de la Williams.

Restart cu Vettel in fruntea plutonului pentru ultimele 20 de tururi, insa cursa a fost din nou neutralizata cu Safety Car dupa abandonul lui Perez (Racing Point) intr-o zona periculoasa.

Nici nu se pusesera bine in miscare monoposturile ramase in curse, ca un incident intre Kvyat si Raikkonen a provocat o noua neutralizare in turul 50!

La reluarea cursei nu s-a intamplat nimic deosebit care sa modifice ierarhia, iar Vettel a bifat primul succes din 2019. O victorie pe care pilotul german de la Ferrari o asteapta de aproape un an.

Leclerc a completat podiumul si a urca pe trei in ierarhia pilotilor, in timp ce Verstappen a completat podiumul.

Pilotii Mercedes au incheiat pe patru si cinci, departe de a emite vreo pretentie la victorie in Singapore.



Dubla pentru Ferrari in Singapore cu Sebastian Vettel in prima pozitie!