Formula 1

Dubla Mercedes pe ploaie in calificarile de la Hungaroring

Sursă foto: https://twitter.com/mercedesamgf1

Lewis Hamilton a obtinut cel mai bun timp, sambata, in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei.

Hamilton a oprit cronometrul la 1:35.658, devansandu-l cu aproape trei zecimi pe coechipierul sau Valtteri Bottas, pilot inregistrat cu 1:35.918, in conditiile unei sesiuni care s-a desfasurat pe ploaie.

Pentru Hamilton este al 77-lea pole position din cariera si al cincilea din acest sezon.

Pilotii Ferrari au ocupat urmatoarele doua locuri la finalul calificari, Kimi Raikkonen reusind sa se plaseze in fata lui Sebastian Vettel pentru 24 de miimi de secunda.

Spaniolul Carlos Sainz jr. de la Renault s-a calificat de pe locul al cincilea si il va avea adversar in linia a treia la start pe francezul Pierre Gasly de la Toro Rosso.

Calificarile incepusera in conditii de ploaie marunta, astfel ca majoritatea pilotilor au iesit cu pneuri intermediare. Vettel l-a devansat pe Max Verstappen de la Red Bull cu 274 miimi de secunda.

Norii amenintatori de la startul sesiunii si-au facut simtita prezenta in a doua secventa a calificarilor. Australianul Daniel Ricciardo a cazut victima propriei neintelegeri a conditiilor meteo, astfel ca pilotul de la Red Bull a ratat calificarea in Q3 terminand pe 12.

In Q3 ploaia s-a instalat pe intrega lungime a circuitului, iar Raikkonen a condus in ierarhie pana la ultima serie de tururi cronometrate, cand Hamilton si Bottas l-au devansat pe finlandezul de la Ferrari. 

Raikkonen ramane cu performanta de a termina pentru prima data in ultimii 11 ani in fata coechipierului sau, indiferent de numele acestuia, la Hungaroring. Intamplator tot in 2007 s-a intamplat ca Vettel sa piarda lupta interna in calificarile din Ungaria cu pilotul din echipa sa



Dubla Mercedes pe ploaie in calificarile de la Hungaroring