Formula 1

Drama prin care trece un fost pilot de Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/DeportesDMO/

Italianul Alex Zanardi traieste o noua drama, dupa ce viata fostului pilot de curse intrase pe un fagas aproape de normalitate.

Fostul pilot de Formula 1, ChampCar si WTCC a suferit un accident rutier, vineri, in timp ce participa la o cursa cu bicicleta speciala pentru persoane cu dizabilitati.

In varsta de 53 ani, Zanardi s-a rasturnat de doua ori si s-a izbit de un camion.

Transportat de urgenta la spitalul din Siena, fostul pilot de curse a fost intubat si plasat sub asistenta respiratorie. Medicii raman rezervati cu privire la evolutia acestuia.

Zanardi si-a pierdut ambele picioare in septembrie 2001 dupa un teribil accident petrecut pe circuitul oval de mare viteza din Lausitz intr-o cursa de ChampCar.

In timpul manevrelor de resuscitare inima lui Zanardi s-a oprit de sapte ori.

Dupa acest accident care i-a schimbat radical viata, Zanardi a revenit in lumea curselor pilotand in Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) la volanul unor masini special adaptate nevoilor sale.

Zanardi a continuat viata sportiva participand la Jocurile Paralimpice din 2012 si 2016, unde a adunat nu mai putin de trei medalii de aur.Drama prin care trece un fost pilot de Formula 1