Formula 1

Doi incostienti

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a trimis presei doua imagini de la Singapore. Manevra lui Mark Webber, care a oprit "taxiul" lui Fernando Alonso la finalul Marelui Premiu a starnit admiratia multor oameni din F1, desi a fost aproape sa nu se termine bine. Mai jos este si un clip video in care se vede cum Alonso opreste cu un adversar in coasta dreapta ca sa il ia pe Webber, iar filmarea din masina lui Hamilton arata cum acesta ocoleste prin dreapta Ferrariul oprit al lui Alonso, putand sa fi creat un accident daca in acel moment Webber ar fi sarit in masina sau daca nu ar fi avut reflexul sa traga de volan rapid.

In prima imagine se vede cum Mark Webber, fara permisiunea comisarilor, revine la marginea pistei aproape de locul in care i se oprise masina Red Bull sa vada daca nu trece vreo masina condusa de vreun prieten. Cand il observa pe Alonso, aflat in turul de revenire la boxe, ridica mana agitat ca si cum ar fi dorit sa opreasca un taxi pe strada. Alonso ii raspunde cu o frana brusca, desi in apropierea sa era un alt pilot la volan, asteptand ca ca prietenul Webber sa se suie in stanga.

Frana lui Fernando a avut loc cu o alta masina aproape, iar saltul lui Webber s-a petrecut in timp ce alt vehicul venea cu viteza pe partea stanga. O manevra periculoasa pentru amandoi, dar si pentru alti piloti.

Webber s-a ales cu zece locuri penalizare pe grila de start din Coreea, iar Fernando Alonso cu un avertisment, din partea FIA.

Mai jos sunt si imaginile video, cele interesane incepand cu minutul 1:00.



Doi incostienti