Formula 1

Cursa nebuna pe ploaie in Germania. Victorie pentru Max Verstappen, Mercedes fara puncte!

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Marele Premiu al Germaniei de Formula 1 a fost castigat, duminica, de olandezul Max Verstappen, pilot care l-a devansat cu putin peste sapte secunde pe Sebastian Vettel, care a pornit ultimul in cursa!

Ordinea la final: 1 Verstappen, 2 Vettel, 3 Kvyat, 4 Stroll, 5 Sainz, 6 Albon, 7 Raikkonen, 8 Giovinazzi, 9 Grosjean 10 Magnussen

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Germaniei

Ploaia a influentat decisiv cursa de la Hockenheim si a dus la numeroase abandonuri, printre cele mai notabile amintindu-le pe cele ale lui Charles Leclerc (locul doi in cursa la momentul respectiv) si Valtteri Bottas (locul trei).

Verstappen si-a trecut in cont a doua victorie din acest sezon dupa cea obtinuta la Spielberg in Austria.

"A fost o cursa lunga, nici nu imi mai amintesc multe lucruri", a spus Vettel dupa cursa pe care a pornit-o de pe ultima pozitie a grilei si pe care a terminat-o pe doi, egalandu-si cel mai bun rezultat al sezonului.

Vettel a mai fost al doilea la Monte-Carlo si in Canada.

Rusul Daniil Kvyat de la Toro Rosso a completat podiumul din Germania. Din China 2016 Kvyat nu s-a mai clasat in primii trei la finalul unei curse.

"A fost ca un film de groaza care s-a terminat ca o comedie. O cursa precum intreaga mea cariera", a spus pilotul rus.

Pentru Mercedes cursa de casa a fost una de cosmar. Lewis Hamilton a pornit din pole position si a condus tururi bune, insa conditiile meteo si erorile aparute la nivelul strategiei au facut ca liderul campionatului sa termine in afara punctelor pe locul 11.

Valtteri Bottas a abandonat dupa o iesire in decor la iesirea din primul viraj.

Este prima data din Austria 2018 cand Mercedes nu termina in puncte cu niciuna dintre monoposturi.



Cursa nebuna pe ploaie in Germania. Victorie pentru Max Verstappen, Mercedes fara puncte!