Formula 1

Cum arata noul Alfa Romeo din Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/alfaromeoracing

Echipa Alfa Romeo si-a lansat, luni, monopostul pentru sezonul 2021 in Marele Circ.

Noul model denumit C41 a fost lansat la Varsovia in prezenta pilotilor Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi si Robert Kubica, acesta din urma fiind pastrat in postura de rezerva.

Alfa Romeo vine dupa un sezon 2020 slab, cu o clasare pe locul opt in ierarhia constructorilor, insa asteptarile pentru noul campionat sunt ridicate.

"Am incheiat pe opt sezonul trecut, asa ca tintim rezultate mai bune in 2021. Pentru a ne atinge obiectivele trebuie sa ne imbunatatim in fiecare departament, atat la circuit cat si in spate", a spus Frederic Vasseur, conducatorul echipei.

Noul monopost Alfa Romeo va efectua primele tururi intr-o sesiune privata la Barcelona, vineri, urmand ca intre 12-14 sa participe la testele oficiale din presezon in Bahrain.

Sezonul 2021 de Formula 1 debuteaza pe 28 martie pe circuitul Sakhir de langa Manama.

Alfa Romeo este a treia echipa din F1 care isi lanseaza monopostul pentru 2021, dupa McLaren la 15 februarie si AlphaTauri la 19 februarie.

Urmatoarea lansare este a monopostului Red Bull si va avea loc pe 23 februarie.

In martie sunt programate lansarile masinilor celor de la Mercedes si Alpine la 2 martie, Aston Martin pe 3 martie, Williams pe 5 martie si Ferarri pe 10 martie.

Pana acum echipa Haas nu a anuntat data lansarii monopostului pilotat de Mick Schumacher.



Cum arata noul Alfa Romeo din Formula 1