Formula 1

Cum arata noile modele Mercedes si Alpine

Sursă foto: https://twitter.com/ValtteriBottas/

Echipele Mercedes si Alpine F1 au prezentat publicului monoposturile pentru sezonul 2021 in Formula 1.

Campioni in ultimii sapte ani, Mercedes a scos la lumina monopostul prin care spera sa continue hegemonia in Marele Circ.

Primele imagini cu noul Mercedes W12 au fost prezentate online in prezenta pilotilor Lewis Hamilton si Valtteri Bottas.

Mercedes a pastrat linia cromatica din 2020, cu un monopost preponderent negru, cu insertii de tucoaz si rosu in continuarea mesajului anti-rasism care a fost adoptat pe fondul aparitiei miscarii Black Lives Matter.

Lewis Hamilton, pilot care a castigat 11 dintre cele 17 curse ale sezonului precedent, ramane pilotul principal al echipei Mercedes.

Britanicul care a semnat prelungirea contractului in luna februarie spulberand orice indoiala cu privire la viitorul sau alaturi de Mercedes a devenit egalul lui Michael Schumchaer la numarul de titluri (7).

Pentru al cincilea sezon consecutiv coechipierul lui Hamilton va fi Valtteri Bottas, pilot intrat in ultimul an de contract cu Mercedes.

Noul Mercedes W12 va fi testat intre 12 si 14 martie in Bahrain pe traseul care va gazdui prima etapa a noului sezon, in 28 martie.

Renault e noul Alpine


sursa foto:
https://twitter.com/AlpineF1Team/

A doua echipa care si-a lansat noul monopost a fost gruparea franceza Alpine F1.

Prezentarea a fost una online si a avut loc la sediul din Marea Britanie, la Enstone.

Clasata pe locul cinci la finalul sezonului 2021, echipa Renault si-a schimbat denumirea in Alpine pentru divizia din Formula 1 ca parte a unui program mai vast de restructurare a departamentelor grupului auto.

Francezul Esteban Ocon a fost pastrat in echipa pentru al doilea sezon, iar alaturi de acesta a fost adus experimentatul Fernando Alonso, dublu campion mondial cu Renault, in 2005 si 2006.

Trei clasari pe podium a avut Renault in 2020, revenind in aceasta postura dupa o perioada de patru ani fara rezultate notabile.

La capitolul noutati cei de la Alpine l-au adus in Formula 1 pe Davide Brivio, un personaj care si-a legat cariera de numele constructorului Suzuki in MotoGP.



Cum arata noile modele Mercedes si Alpine