Formula 1

Competitie exclusiv destinata femeilor sub umbrela F1 din 2023

Sursă foto: https://twitter.com/TataCalde/

O intrecere pe patru roti destinata exclusiv femeilor va avea loc incepand cu 2023 si va fi organizata de F1 Management.

Anuntul a fost facut de Stefano Domenicali, CEO al F1, in Abu Dhabi, unde are loc a 22-a si ultima cursa din actualul sezon al Marelui Circ.

Noua serie destinata femeilor va alinia pe grila cinci echipe, fiecare avand cate trei monoposturi in competitie, anunta The Guardian.

Campionatul W Series, asa cum va fi denumit, va completa seriile suport deja existente, Formula 2 si Formula 3.

Sezonul inaugural va avea sapte etape, in fiecare runda fiind programate cate trei curse.

Calendarul nu a fost confirmat inca, dar se asteapta ca cel putin una dintre runde sa aiba loc simultan cu weekend-ul de Formula 1.

W Series va avea sasiuri Tatuus T421 propulsate de motoare turbo care vor dezvolta pana la 165 de cai putere. Sunt motoare similare cu cele folosite in prezent in campionatul F4 din Europa la nivel juvenil.

"Obiectivul nostru este sa vedem o femeie pe grila Formulei 3 in urmatorii doi sau trei ani si care sa se lupte pentru podiumuri si victorii", a declarat Bruno Michel, managerul general al F1 Academy.

"Fiecare trebuie sa aiba oportunitatea de a-si urma visul, iar F1 doreste sa va asigure ca se face tot posibilul pentru asigurarea diversitatii in sportul nostr", a declarat si Stefano Domenicali.

Ultima femeie care a pilotat intr-o cursa de F1 a fost Lella Lombardi, in Grand Prix-ul Austriei din 1976.

Divina Galica (1976, 1978), Desire Wilson (1980) si Giovanna Amati (1992) au participat in Grand Prix-uri, fara insa a lua startul in curse.



Competitie exclusiv destinata femeilor sub umbrela F1 din 2023