Formula 1

Charles Leclerc obtine pole-ul pentru Ferrari la Monza

Sursă foto: twitter.com/ScuderiaFerrari/

Monegascul Charles Leclerc a stabilit cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei si va porni pentru a doua cursa la rand din prima pozitie a grilei de start.

Pentru al doilea an la rand Scuderia Ferrari este cea mai rapida in calificarile Grand Prix-ului de casa gazduit de Autodromul National din Monza, templul vitezei asa cum este cunoscut de catre fanii Formulei 1.

Leclerc l-a devansat cu doar 39 de miimi de secunda pe Lewis Hamilton si cu 47 de miimi pe Valtteri Bottas, ambii de la Mercedes.

Timpul de pole position a fost stabilit de la prima iesire pe circuit in Q3, o secventa finala marcata de iesirea in decor a finlandezului Kimi Raikkonen, poleman-ul din 2018, in virajul de mare viteza Parabolica.

Mai ramasesera 6 minute si 35 de secunde din secventa cronometrata cand au fost scoase steagurile rosii.

La reluare, cu exceptia lui Leclerc si a spaniolului Carlos Sainz jr (McLaren), toti ceilalti sapte piloti ramasi in lupta pentru pole au ratat iesirea pe circuit in timp util pentru prinderea unui nou tur cronometrat, astfel ca ordinea a ramas nemodificata si arata astfel:



Charles Leclerc obtine pole-ul pentru Ferrari la Monza