Formula 1

Charles Leclerc aduce prima victorie pentru Ferrari in 2019

Sursă foto: twitter.com/f1

Pilotul monegasc Charles Leclerc a castigat, duminica, Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps cu plecare din pole position.

Asa am trait Formula 1 Marele Premiu al Belgiei

Leclerc, la debutul pentru Ferrari in acest an 2019, a valorificat plecarea din prima pozitie a grilei de start impunandu-se pentru mai putin de o secunda in fata lui Lewis Hamilton.

Podiumul cursei din Ardeni a fost completat de Valtteri Bottas, in timp ce Sebastian Vettel, al doilea pe grila, a incheiat al patrulea, dupa ce a fost obligat la un schimb suplimentar de pneuri pe final de cursa.

Britanicul Lando Norris avea locul cinci asigurat, dar echipierul de la McLaren-Renault a ramas fara carburant cu un tur inaintea finalului de cursa.

La sosire n-a mai ajuns nici italianul Antonio Giovinazzi de la Alfa Romeo, acesta sfarsind cursa in decor. Din fericire pilotul a scapat nevatamat.

“Pe de-o parte e un vis devenit realitate, pe de alta parte a fost foarte dificil incepand de ieri. Vreau sa dedic victoria lui Antoine Hubert”, au fost primele cuvinte ale lui Leclerc dupa victoria de la Spa-Francorchamps.

“A fost o cursa dificila, ne-am chinuit cu pneurile spre final, dar in final este un weekend bun pentru noi, cu pole position si victorie pentru noi”, a mai spus Lecler.

“Am dat totul. A fost o cursa dificila, Ferrari a fost rapida. Mai aveam nevoie de cateva tururi pentru a trece de Leclerc”, a declarat si Hamilton.

Sebastian Vettel a obtinut punctul bonus pentru cel mai rapid tur in cursa.

Ordinea la finalul cursei:

Marele Premiu al Belgiei (Spa-Francorchamps)
1 Leclerc (Ferrari) 6 Perez (Racing Point)
2 Hamilton (Mercedes) 7 Kvyat (Toro Rosso)
3 Bottas (Mercedes) 8 Hulkenberg (Renault)
4 Vettel (Ferrari) * 9 Gasly (Toro Rosso)
5 Albon (Red Bull) 10 Stroll (Racing Point)


Charles Leclerc aduce prima victorie pentru Ferrari in 2019